Tésztához:
- 18 dkg porcukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 12, 5 dkg margarin (olvasztott)
- 1/2 citrom héja
- 4 db tojás
- 30 dkg finomliszt
- 1 kávéskanál sütőpor
Töltéshez:
- 15 dkg lekvár
- 5 dkg tortabevonó
Csoki ganache:
- 50 ml tejszín
- 100 g csokoládé
A margarint, a citromhéját, a porcukrot és a vaníliás cukrot habosra keverjük, majd egyesével hozzáadjuk a tojásokat és végül a lisztet és a sütőport. A tésztát egy nyomózsákba tesszük, és egy sütőpapírral bélelt tepsibe kb. 2 centis köröket nyomunk de közöttük helyet hagyjunk, mert sütés közben kicsit szétterül. Előmelegített sütőben 200 °C-on, légkeverésen kb.8-10 perc alatt megsül, de ha barnul a széle már vegyük ki. A kihűlt tésztákat összeragasztjuk a lekvárral majd csoki ganache-val csuragjuk le a tetejüket. A csoki ganache-hoz a tejszínt felforraljuk és elkeverjük benne a csokoládét, amikor langyosabb lesz, akkor kihabosítjuk.
Németh-Szőke Henrietta receptje.
Látogassátok meg Heni a konyhában oldalt , ahol sok-sok csodás recepteket találtok!
A fenti recept, a szerző engedélyével került feltöltésre!