Tészta:
- 6 tojás
- 6 evőkanál porcukor
- 5 evőkanál liszt
- 1 evőkanál kakaópor
- 1/2 csomag sütőpor
Krém:
- 1 db Boci étcsokoládé (90 g)
- 2-3 evőkanál porcukor
- 6 dl habtejszín
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag zselatin
Díszítés:
- olvasztott étcsokoládé
- tejszínhab
A tésztához a tojásfehérjét 3 evőkanál porcukorral kemény habbá verem, majd egy másik tálban a tojássárgáját is szintén 3 evőkanál porcukorral habosra kikeverem. A lisztet, a kakaóporral és a sütőporral összedolgozom, majd az egészet habosra keverem a tojásokkal. Tortaformában megsütöm, és két lapra vágom.
A krémhez a csokoládét 2-3 evőkanál porcukorral gőz fölött felolvasztom. A tejszínt a vaníliás cukrokkal kemény habbá verem, majd lassan, óvatosan a tejszínhez keverem a kissé meghűlt csokit. Zselatint keverek bele, amelyet a tasakon található leírás szerint készítek el, majd az így elkészült krémmel töltöm meg a piskótalapokat. A tetejét olvasztott csokival és tejszínhabbal díszítem.
Molnár Andrea receptje.