Tészta:
- 6 tojás
- 12 dkg kristálycukor
- 10 dkg liszt
- 2 csapott evőkanál cukrozatlan kakaópor
Krém:
- 7 dl tejszín, Meggle cukrászhab
- 1 csapott evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 1 púpozott evőkanál kristálycukor
- 1 dkg-os Dr. Oetker zselatin
Teteje:
- 1 Boci étcsokoládé
- 4 dkg vaj
A tojásokat a cukorral habosra kevertem, természetesen géppel. A lisztet a kakaóporral átszitáltam és kézzel belekevertem a habba. Szilikonos sütőpapírral kibélelt tepsiben elosztottam a habot, eligazítottam, hogy mindenhol egyformán legyen belőle. Előmelegített gázsütő 4-es fokozaton megsütöttem. 4 dl tejszínt kemény habbá vertem. A végén beleszitáltam a kakaóport és a zselatinnak a felét. Fél csomag zselatint 2 evőkanál vízben elkevertem és amikor még készült a hab akkor adtam hozzá. Rákentem az egyik piskótalapra és betettem a hűtőbe. 3 dl tejszínt szintén kemény habbá vertem, de ebbe beletettem az 1 púpozott evőkanál kristálycukrot. Ehhez is hozzáadtam a fél. csomag zselatint. Ismét betettem a hűtőbe addig amíg a csokoládét megolvasztottam. A Boci étcsokit kockáira daraboltam. Gőz felet 4 dkg vajjal felolvasztottam majd rákentem a sütemény tetejére.
Piroskonyha receptje.
Látogassátok meg a Süssünk-főzzünk együtt, oldalt, ahol sok-sok csodás recepteket találtok!