Tészta:
- 6 db tojás
- 6 evőkanál cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 5 evőkanál liszt
- 1/2 csomag sütőpor (7-8 g)
Krém:
- 1 liter növényi eredetű tejszín
- 10 dkg étcsokoládé
- 10 dkg tejcsokoládé
- 2 csomag Dr. Oetker zselatinfix
Csokimáz:
- 15 dkg ét- és tejcsokoládé
- 7 dkg vaj vagy margarin
- 1 evőkanál étolaj
A tészta elkészítése: A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük. A tojások fehérjét és sárgáját szétválasztjuk. A sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral és kakaóporral óvatosan hozzáadagoljuk a felvert tojássárgájához. A tojások fehérjét kemény habbá verjük majd hozzáadjuk a tésztához, és óvatosan összekeverjük. A masszát sütőpapírral bélelt 25 x 35 cm-es tepsibe öntjük. Előmelegített sütőben 180 °C-on, kb 20 perc alatt készre sütjük.
A krém elkészítése: 9 dl tejszínt kemény habbá verünk. Ha szükséges adunk hozzá ízlés szerint porcukrot.
2 fajta krémet készítünk! A csokikat külön-külön apróra vágjuk. Egyik tálban a tejcsokoládé másik tálban az étcsokoládé! A maradék 1dl tejszínt felforraljuk és az apróra vágott csokit fele-fele arányban leöntjük vele. A felvert habot megfelezzük és hozzáadjuk a simára kevert csokimázat. Így kapunk 1adag étcsokoládés és 1adag tejcsokoládés krémet. A csokimáz elkészítése: A hozzávalókat összeolvasztjuk és simára keverjük.
Németh-Szőke Henrietta receptje.
Látogassátok meg Heni a konyhában oldalt , ahol sok-sok csodás recepteket találtok!
A fenti recept, a szerző engedélyével került feltöltésre!