- 10 dkg puha vaj
- 12,5 dkg cukor
- 4 tojás
- 12,5 dkg csokoládé
- 15 dkg darált mogyoró
- 10 dkg liszt
- 3 evőkanál kakaópor
- 2 teáskanál sütőpor
- 50 dkg piros ribizli
- 1 dl ribizlilikőr (egyéb gyümölcslikőr)
- 2 evőkanál cukor
- 2 dl habtejszín
- 1 evőkanál vaníliás cukor
- 2 evőkanál porcukor
A vajat a cukorral habosra keverjük. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéket kemény habbá verjük. A csokoládét vízgőzön felolvasztjuk, és a tojássárgákkal meg a vajas masszával összekeverjük. Hozzáadjuk a mogyorót, a lisztet, a kakaóport és a sütőport, végül pedig a tojáshabot. A sütőt 180°C-ra előmelegítjük. A formát vajjal kikenjük, és zsemlemorzsával meghintjük. A tésztát beletöltjük, elsimítjuk, és 40 percig sütjük.
Közben a ribizlit megmossuk, leszárítjuk és leszemezzük. A már kihűlt süteményből egy vékony lapot levágunk és szétmorzsoljuk. A tészta alsó, vastag lapját likőrrel meglocsoljuk, elosztjuk rajta a ribizlit, és kevés cukorral megszórjuk. A tejszínt a vaníliás cukorral kemény habbá verjük, és rákenjük a ribizlire. Megszórjuk a süteménymorzsával és a porcukorral.