Tészta:
- 50 dkg liszt
- 2 evőkanál kakaópor
- 1 csomag sütőpor
- 2 tojássárgája
- 20 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 25 dkg margarin
Töltelék:
- 1 kg túró
- 20 dkg porcukor
- 3 tojássárgája
- 2 csomag vaníliás cukor
- 4 tojásfehérje (habbá verve)
- esetleg mazsola (5 dkg)
- pici reszelt citromhéj
- egy kevéske rum
A tészta hozzávalóit jól összegyúrjuk, és hűtőbe tesszük. Én a fagyasztóba szoktam tenni, amíg elkészítettem a tölteléket. A töltelékhez a túrót összetörjük, hozzáadjuk a por- és a vaníliás cukrot, a tojássárgáját, a citromhéjat, a rumot és ha teszünk bele, akkor a mazsolát és végül a tojás felvert habját. Ezt már szép óvatosan forgatjuk bele, hogy ne törjön össze! Kivesszük a tésztát a hűtőből, és kettéosztjuk. Belereszeljük a tepsibe az egyik felét. Óvatosan rásimítjuk a tölteléket, majd ráreszeljük a maradék tésztánkat. 180°C-ra előmelegített sütőben kb. 40-45 perc alatt megsütjük. 25 × 35 cm-es tepsiben sütöttem.
Ha szereted a túróval készült édességet, akkor ezt ki kell próbálnod! Nagyon finom és gyorsan elkészíthető! Használhatsz picit nagyobb tepsit is, nem baj, ha alacsonyabb lesz!
Aczél Henriette receptje.