A tésztához:
- 6 tojás
- 12 dkg darált dió
- 6 dkg liszt
- 22 dkg vaj
- 1/2 csomag sütőpor
- 2 dkg kakaó
A diókrémhez:
- 20 dkg darált dió
- 1,5 dl rum vagy rumaroma ízlés szerint
- 6 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
A kakaós krémhez:
- 25 dkg puha margarin
- 10 dkg cukor
- 5 dkg kakaópor
A díszítéshez:
- 10 dkg ét tortabevonó
- 5 dkg töltött csokoládé (nugátkrémes)
Keverjük ki a szétválasztott tojások sárgáját a vajjal és a cukorral. Dolgozzuk bele a sütőporral, a dióval és a kakaóporral elkevert lisztet, majd forgassuk bele a tojásfehérjéből vert kemény habot. Simítsuk a masszát sütőpapírral bélelt 24 × 39 cm-es tepsibe, és süssük 180°C-ra előmelegített sütőben kb. 20 percig. Pihentessük a tepsiben, majd teljesen hűtsük ki egy tálcán. Keverjük simára a diókrém hozzávalóit, és kenjük meg vele a tésztát. Keverjük ki a vajat a porcukorral és a kakaóporral. Oszlassuk el a diókrémen, és tegyük hűtőbe. Olvasszuk fel a tortabevonó 2/3-át és a nugátos csokoládét, majd simítsuk a süteményre. A megolvasztott többi bevonót töltsük nyomózsákba, és díszítsük vele a süteményt.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon.