- 4 tojás
- 20 dkg cukor
- 4 evőkanál víz
- 1 evőkanál citromlé
- 20 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
A krémhez:
- 3 dl tej
- 3 evőkanál kristálycukor
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 3 dl habtejszín
A tekercs kenéséhez:
- 5 evőkanál baracklekvár
A piskótához a tojások sárgáját a cukrokkal habosra keverjük, hozzáadjuk a vizet, a citromlevet, majd a sütőporral elkevert lisztet. Miután mindent jól elkevertünk, óvatosan hozzáadjuk a tojásfehérjék keményre vert habját. Egy nagy tepsire (gáztepsi) sütőpapírt teszünk, és egyenletesen elosztjuk rajta a piskótatésztát. 180°C-on halvány rózsaszínűre sütjük. A megsült piskótáról levesszük a sütőpapírt. A piskótát azonnal lekenjük baracklekvárral és feltekerjük. Amikor kihűlt, 1 cm-es szeletekre vágjuk. 18 db szeletre lesz szükség.
A krémhez a vaníliás pudingport a cukorral és a tejjel simára keverjük. Felfőzzük sűrűre, majd kihűtjük. A tejszínt keményre verjük. A pudingot kihabosítjuk, majd apránként a tejszínt hozzáadagoljuk, és együtt habosra keverjük. (Nem édes krém, aki szereti az édesebbet, az tegyen bele több cukrot.)
A sütemény összeállításához egy őzgerincformát folpackkal kibélelünk. Az aljára teszünk szorosan egymás mellé 6 db tekercset. Megkenjük 1/3 rész krémmel, erre következik újból egy tekercs réteg, majd a krém és a tekercsek. Hűtőbe tesszük legalább 3 órára, majd szeleteljük.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!