A palacsintákhoz:
- 30 dkg liszt
- 4 tojás
- 2 tojássárgája
- 3,5-4 dl tej
- egy csipetnyi cukor
- egy csipetnyi só
- zsiradék a sütéshez
A töltelékhez:
- 15 dkg darált dió
- 25 dkg túró
- 15 dkg sárgabaracklekvár
- 20 dkg porcukor
- 5 dkg mazsola
- egy fél citrom reszelt héja
- 3 tojássárgája
- 5 tojásfehérje
- 5 evőkanál kristálycukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 6 dkg kakaópor
- 2,5 dl tejföl
- 2 tojás
- margarin és porcukor a tepsihez
- vaj meglocsolni
A tészta hozzávalóit habverővel jól összekeverjük és 20 percig pihentetjük. Az így elkészített tésztából kevés olajjal palacsintasütőben 18-20 palacsintát sütünk. A darált diót összekeverjük 10 dkg porcukorral, a túrót szitán áttörjük, majd összekeverjük a tojássárgájával, a maradék porcukorral, a vaníliás cukorral, a reszelt citromhéjjal és a mazsolával. Egy tepsit margarinnal kikenünk és beszórunk porcukorral. Egy réteg palacsintát lerakunk a tepsi aljára és meghintjük a cukros dióval. Ismét egy réteg palacsinta következik, amit túróval kenünk meg. Újabb réteg palacsintát rakunk le, amit megszórunk kakaóval és meglocsolunk olvasztott vajjal. A következő réteg palacsintát lekvárral kenjük meg. Ezt az eljárást addig ismételjük, amíg minden hozzávaló el nem fogy. A tetejére palacsintát tegyünk. A tejfölt a tojásokkal felverjük és leöntjük vele a rakott palacsintát.
180°C-os sütőben 35-40 percig sütjük, majd egy kicsit hagyjuk hűlni. 5 tojásfehérjét 5 evőkanál kristálycukorral kemény habbá verünk, és ráterítjük az omlettin tetejére. Villával hullámos mintát rajzolunk a tetejére, ekkor visszatesszük a sütőbe, és addig sütjük, míg a tojáshab aranybarna nem lesz.
Ezt a pompás édességet forrón tálaljuk.