A tésztához:
- 50 dkg liszt
- 20 dkg vaj
- 2 tojás
- 15 dkg porcukor
- 1/2 csomag sütőpor
- 4-5 evőkanál tej
A töltelékhez:
- 1 tésztalap
- 2 evőkanál mazsola
- 1 evőkanál kakaópor
- 1/2 citrom reszelt héja
- 4-5 evőkanál eperlekvár
A sziruphoz:
- 40 dkg eperlekvár
- 15 dkg cukor
- 50 ml rum
- 50 ml víz
- 2 evőkanál mazsola
A mázhoz:
- 25 dkg cukor
- 1,3 dl víz
- 2 evőkanál vaj
- kevés piros, vagy rózsaszín ételfesték
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és három részre osztjuk. Ehhez először kétfelé vesszük a tésztát, majd az egyik részt újra elfelezzük. Lisztezett munkafelületen a két kisebb gombócból kb. fél cm vastagságú, a nagyobb
gombócból pedig egy nagyjából 1 cm vastagságú, azonos méretű lapot nyújtunk. 180°C-ra előmelegített sütőben, tepsi hátán vagy sütőlapon mindhármat megsütjük.
A vastag lapot (ha kihűlt) kézzel egy tálba tépkedjük, morzsoljuk. Nem baj, ha kicsit nagyobb darabok is maradnak benne. Hozzáadjuk a mazsolát, a citromhéjat és a kakaóport. A szirup hozzávalóit felforrósítjuk, a tésztamorzsához öntjük és kanállal (forró!) összedolgozzuk.
Az egyik vékonyabb lapot tálcára helyezzük, vékonyan megkenjük eperlekvárral, rásimítjuk a tölteléket, majd befedjük a másik lappal.
A mázhoz a vajat felolvasztjuk, majd az egészet összekeverjük, és a tészta tetejére simítjuk. Kicsit megdermed, majd olvasztott csokival díszítjük.
Molnár Andrea receptje.