Tészta:
- 60 dkg liszt
- 20 dkg margarin
- 15 dkg cukor
- 1 csomag szalalkáli
- 1 dl tej
- 2 tojás
- 1 evőkanál színes aroma (vérnarancs, meggy, vagy meggybefőtt leve)
Krém:
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 7 dl tej
- cukor ízlés szerint
- 15 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 25 dkg gesztenyemassza
Csokimáz:
- 15 dkg tortabevonó
- 1 evőkanál olaj
A tésztához a lisztet a margarinnal elmorzsolom. A cukrot és a tojást összekeverem a langyos tejben feloldott szalalkálival. Felezem a keveréket, a felébe beleteszem az aromát (csak a színe miatt). Rétestészta keménységűre gyúrom, majd a külön kigyúrt gombócokat kettéosztom. Összesen négy gombóc lesz, két sima és két színes. Késfok vastagra nyújtom és sütőlapon megsütöm, kb. 10-15 perc alatt. A krémhez a pudingot a tejjel és a cukorral simára keverem, felfőzöm, majd hűlni hagyom. A margarint a porcukorral habosra keverem és a kihűlt pudinghoz adom. 2/3 részét összekeverem a gesztenyemasszával. Felváltva kenem a tésztára.
Összeállítás:
1 sor sima tészta, 1 sor gesztenyés massza, 1 sor színes tészta, 1 sor puding, 1 sor színes tészta, 1 sor gesztenyés massza, 1 sor sima tészta, a tetejére pedig csokimáz.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!