A tésztához:
- 25 dkg cukor
- 4 tojás sárgája
- 5 evőkanál víz
- 1 dl étolaj
- 1 citrom leve és reszelt héja
- 2 evőkanál kakaópor
- aszalt gyümölcs
- 4 tojás fehérje
- 25 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
A csokimázhoz :
- 1 tábla ét csoki
- 5 dkg margarin
- 2 kanál étolaj
A cukrot a tojás sárgájával habosra kikeverem a vizzel és az olajjal, valamint a citrom héjával és levével. A masszát kétfelé vesszük az egyikbe kakaóport, a másikba citrom levet öntök. Apróra vagdalt aszalt gyümölcs darabokat teszek mindegyikbe. A tojás fehérjét kemény habra verem és a két masszába egyformán el osztom .A lisztet a sütőporral összekeverem és szintén elosztom a két masszába. A kuglóf formát jól kikenem és morzsával meghintem. A masszát felváltva beleöntöm .170°C-on sütöm. Amikor kihűlt, csokimázzal leöntöm, a csokit az olajat a margarint gőz felett felolvasztom és pörkölt mogyoróval jól beszórom.
Domján Mária receptje.
Látogassátok meg Marcsi finomságok konyháját, ahol sok-sok csodás recepteket találtok