3 tojássárgája, 11 dkg cukor, 2 dkg vaníliás cukor, 5 dl tej, 10 dkg burgonyapehelyliszt, 2 dl tejszín, 1 cl rum, 10 dkg főzőcsokoládé, cseresznye vagy idénygyümölcs a díszítéshez.
A tojások sárgáját 3 dkg cukorral habosra keverjük, és hozzáadjuk a már kihűlt, és tejben felfőzött burgonyapehelylisztet. A vaníliás cukorral ízesített 8 dkg cukrot karamell színűre pirítjuk, és a fél deciliter vízzel jól felforralva hozzátesszük. Az egész masszát a csokoládéval vízgőzre tesszük, és habverővel állandó keverés közben sűrű krémmé főzzük. Tehető még bele bármilyen kimagozott gyümölcs vagy befőtt is, de akkor mindig az egész jellegét adó anyaggal díszítsük. Hűlés közben keverjük bele a fele tejszínben oldott rumot, majd amikor már teljesen kihűlt, széles csillagcsővel ellátott nyomózsákból az előhűtött poharakba spricceljük. A felvert tejszínhabbal és különböző gyümölcsökkel díszítve tálaljuk. Mielőtt az asztalra adnánk, fél órára hűtőbe tesszük.