Tésztához:
- 18 dkg liszt
- 18 dkg cukor
- 6 dkg margarin
- 4 tojás
- csipet só
- ½ csomag sütőpor
- 1 evőkanál kakaópor
Krémhez:
- 15 dkg cukor
- 1 csomag karamellás pudingpor
- 3 dl tej
- 20 dkg margarin
Tetejére:
- piskótatallér
- 10 dkg tortabevonó
- 2-3 evőkanál olaj
A puha vajat kikeverjük a cukorral és a tojássárgákkal. A lisztben elkeverjük a kakaóport és a sütőport, majd hozzáadjuk a tojássárgás keverékhez. A tojások fehérjét pici sóval kemény habbá verjük, majd a habot óvatosan hozzákeverjük a masszához. Sütőpapírral bélelt, 24 x 34 centiméteres tepsibe simítjuk, és 180 °C-os előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
A krémhez a cukrot karamellizáljuk, majd felengedjük a tej felével, és ha már felolvadt, beleöntjük a tej másik felével kikevert pudingport is, majd állandó keverés mellett űrűre főzzük. Ha teljesen kihűlt, a vajjal együtt habosra keverjük.
A kihűlt piskótát két lapba vágjuk. A krém felével megkenjük az alsó lapot, majd ráhelyezzük a másikat, amit szintén krémmel kenünk meg.
A süti tetejét kitesszük a piskóta tallérokkal (jól nyomkodjuk bele a krémbe)szépen elrendezve, majd rácsorgatjuk az olajjal felolvasztott tortabevonóval.
Ha a csoki megkötött, alufóliával fedjük be a süteményt, hogy a piskótatallérok hamarabb bepuhuljanak, mert csak így tudjuk szépen felszeletelni és tegyük hűtőbe, ha lehet egy napra.
Mivel a piskóta elég nehezen puhul meg,érdemes az alját pl kávéba,vagy tejbe belemártani,mielőtt ráhelyeznénk a krémre.
Bné receptje.