- 2 dl tejföl
- 10 dkg búzadara
- 25 dkg zsíros tehéntúró
- 5 tojás
- 3 csomag vaníliás cukor
- 10 dkg kristály cukor
- 1 citrom reszelt héja
A tojásokat ketté választjuk. A tojások fehérjét kemény habbá verjük a cukrokkal. A búzadarát a túróval elkeverjük. Legalább fél órát állni hagyjuk. A tojások sárgáját ,a citrom reszelt héját hozzáadjuk a cukros tojáshabhoz. Tovább keverjük. Végezetül a tejfölt,a grízzel elkevert túrót forgatjuk hozzá,krémesre elkeverjük. 20×30 cm-es tepsit sütőpapírral kibéleljük ,a masszát bele öntjük,elsimítjuk. 190 °C-ra melegített sütőben alsó-felső sütésen 35-40 percig sütjük. Akkor jó, ha már van a tetejének egy kis aranybarna színe. Ha langyosra hűlt, akkor porcukorral meghintjük, és szeleteljük. .
Vass Lászlóné receptje
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon! A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!