A tésztához:
- 35 dkg liszt
- 10 dkg zsír
- 10 dkg margarin
- 10 dkg porcukor
- 1 tojássárgája
- 1 evőkanál tejföl
- 2 evőkanál citromlé
- 1 citrom reszelt héja
- 1 csomag vaníliás porcukor
- csipet só
A tetejére:
- 10 dkg tortabevonó csokoládé
A lisztet összedolgozzuk a margarinnal és a zsírral, majd a többi hozzávalóval is. 3 mm vastagra nyújtjuk – pihentetni nem kell -, és gomba alakokat szúrunk ki. Közepes tűznél sütjük, vigyázva, nehogy megégjenek, 15-20 perc alatt elkészülnek. Miután a sütik kihűltek, olvasztott csokiba mártjuk a gombafejeket.
Puha, jóízű és mutatós teasüti. Kisebbik fiam szülinapjára találtam ki.
Porzsolt Évi receptje.