
A tésztához:
- 6 db tojásfehérje
- 20 dkg cukor
- 10 dkg mák (darálatlan!!)
- 8 dkg kókuszreszelék
- 3 evőkanál finomliszt
- 1 csomag sütőpor
A krémhez:
- 6 db tojássárgája
- 7 evőkanál cukor
- 2 csomag vanília ízű pudingpor (főzős)
- 6 dl tej
- 3 csomag vaníliás cukor
- 25 dkg vaj
A tetejére:
- 1 evőkanál instant kávé
- 10 dkg háztartási keksz
- 2 evőkanál kókuszreszelék
A tésztához a tojásfehérjét pici sóval kemény habbá verjük.
Amikor már majdnem kész hozzáadjuk a cukrot és tovább verjük. A száraz anyagokat egy tálbanösszekavarjuk, majd a habhoz adjuk és jól összedolgozzuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe 180°C-on 15 perc alatt megsütjük. A krémhez a tojássárgágat a kétféle cukorral kikavarjuk. Hozzáadjuk a pudingport, és a tejjel csomómentesre kavarjuk. Lassú tűzön főzzük, míg besűrűsödik.
Állandó kevergetés mellett kihűtjük. A vajat kikavarjuk, majd a kihűlt krémet hozzáadjuk, és jól összedolgozzuk. Összeállítás: A krém 3/4 részét a tésztára kenjük. Szögletes háztartási keksszel kirakjuk. A krém 1/4 részét jól összekavarjuk 1 kanál instant kávéporral. Rákenjük a kekszre. Tetejét kókuszreszelékkel szórjuk. Pár órára hűvös helyre tesszük.
András Viola receptje.











Vélemény, hozzászólás?