- 5 tojás fehérje
- 35 dkg cukor
A krémhez:
- 2 dl habtejszín
- 20 dkg krémsajt
- 15 dkg mogyorókrém
- 6 dkg porcukor
A tetejére:
- mogyoró
- csokoládé
- karamell
- tejszín a díszítéshez
A sütőpapírral bélelt sütőlapon egy nagy kört rajzolok. A tojások fehérjét a cukorral gőz felett kemény habbá verem. Egy habzsákba beleteszem és a rajzolt kőr közepén elkezdem szorosan egymás mellé a körívet betölteni, majd ha megvan akkor a szélét 2-3 csíkban felhúzom és a szélét csillagcsővel felhúzom.120 °C-os sütőben 1 óra 10 percig nem sütöm, hanem szárítom.
Amikor megszáradt a közepét megtöltöm a következő krémmel. A krémsajtot a porcukorral és mogyorókrémmel kikeverem, a tejszínt kemény habbá verem és az egészet óvatosan összekeverem.A megszáradt habkoszorúba töltöm. A tetejére mogyorót szórok, csokoládét olvasztok és karamellt teszek.A karamell készítése: 5 deka porcukrot felolvasztok és a tejszínt felforralom, majd hozzáadom a karamellhez és ezt folyatom a torta tetejére.
Domján Mária receptje.
Látogassátok meg Marcsi finomságok konyháját, ahol sok-sok csodás recepteket találtok!