A tésztához:
- 12 dkg liszt
- 8 dkg vaj
- 6 dkg porcukor
- 1 tojássárgája
- 4-5 dkg darált dió
A krémhez:
- 15 dkg cukor
- 0,75 dl víz
- 22,5 dkg vaj
- 7,5 dkg holland kakaópor
A bevonáshoz:
- 20 dkg étcsokoládé
- dió apróra vágva
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és 3 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval korongokat szúrunk ki belőle. Sütőpapírral fedett tepsiben világosra sütjük (kb. 10-12 perc), majd hagyjuk kihűlni. (40 db lett belőle.)
A krémhez a cukrot a vízzel felforraljuk. Ha a cukor feloldódik, hozzáadunk 5 dkg vajat és a kakaóport, majd ezzel együtt még egy percig főzzük. Kevergetve teljesen kihűtjük. Ha kihűlt, hozzáadjuk a maradék vajat, és géppel kihabosítjuk. Nyomózsákba töltjük és a linzerkorongokra kis kúpokat formálunk belőle.
Hűtőbe tesszük dermedni, majd ha megdermedt, megmártjuk a gőz felett megolvasztott csokoládéban. A csokoládé dermedése előtt megszórhatjuk apróra vágott dióval vagy pisztáciával.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!