A tésztához:
- 5 tojás
- 5 evőkanál cukor
- 4 evőkanál liszt
- 1 evőkanál kakaópor
A krémhez:
- 1,25 dl tejszín
- 12,5 dkg cukor
- 6,25 dkg kakaópor
- 17,5 dkg margarin
A díszítéshez:
- 2 dl tejszín
- 1 teáskanál kakaópor
A bevonáshoz:
- 10 dkg tortabevonó csokoládé
- 1 evőkanál olaj
A tojásfehérjét kemény habbá verjük, lassan adagoljuk hozzá a cukrot, majd egyenként a tojássárgákat, végül lazán belekeverjük a kakaós lisztet. Sütőpapírral bélelt 24 cm-es formában megsütjük a piskótát.
A krémhez a tejszínt felmelegítjük a cukorral, majd belekeverjük a kakaót és a margarin felét. Amikor szép sima, félretesszük hűlni. Ha teljesen kihűlt, hozzáadjuk a margarin másik felét és jól összedolgozzuk, felverjük.
A piskótát három lapra várjuk, majd a krémmel betöltjük. A bevonáshoz gőz felett felolvasztjuk a tortabevonót, elkeverjük 1 evőkanál olajjal és bevonjuk vele a tortát. A díszítéshez a tejszínt simára keverjük a kakaóval, majd kemény habbá verjük és tetszés szerint díszítjük vele a tortát.
A leírt krém csak féladag, nagyobb tortánál lehet duplázni!
Szilágyi Ágnes receptje.