- 5 tojásból kerek kakaós piskóta
- 6 dl tejszín
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 3 dl tej
- 3 evőkanál cukor
- 1 evőkanál porcukor
- 1 tábla étcsokoládé
- 1 csomag zselatinfix
- maréknyi mazsola
- fél üveg magozott meggy
- egy pici margarin
- csokireszelék a díszítéshez
A piskótát félbevágom. A pudingot megfőzöm a tejjel, a vaníliás cukorral, a 3 kanál kristálycukorral és egy marék mazsolával. Felverem együtt a 6 dl tejszínt, az 1 evőkanál porcukrot és a zselatin fixet. Egyik felét a pudinghoz keverem, másik felébe belecsorgatom a felolvasztott csokit. A csokis habhoz hozzáteszem a magozott meggyet is. Kivajazok egy jénai edényt, ami a piskótánál kicsit nagyobb (de nem túl nagy), az oldalát és alját kikenem margarinnal, erre ráöntöm a pudingos krémet, ráteszem a piskóta felét, majd erre a csokis krémet öntöm úgy, hogy az oldalát is érje, és ráteszem a piskóta másik felét. Hűtőbe teszem néhány órára.
Fogyasztás előtt a jénait fél percre forró vízbe rakom, így a torta elválik az edény szélétől. A vízből kivéve a fazék tetejére rakok egy tálcát, és hirtelen mozdulattal ráfordítom. A tetejét csokireszelékkel szórom meg.
Kósáné Tinkó Mária receptje.