- 35 dkg liszt
- 15 dkg vaj
- 12 dkg cukor
- 2 tojás
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1/2 mokkáskanál őrölt fahéj
- 10 dkg meggylekvár
- 2 dkg porcukor a hintéshez
A tojásokat a vajjal és a cukrokkal habosra keverjük, majd ízesítjük fahéjjal. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és annyi tejfölt (nekem 1 evőkanálnyi kellett), hogy nyújtható tésztát kapjunk. A tésztát lisztezett deszkán 5 mm vékonyra nyújtjuk, majd 4 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszúrjuk. A maradék tésztából ujjhegynyi golyócskákat formálunk. A tésztakorongokat sütőpapírral borított sütőlemezre rakjuk és közepükre egy-egy kiskanál lekvárt halmozunk. A lekvár közepébe nyomjuk a tésztagolyócskákat. Előmelegített sütőben, közepes tűznél kb. 15 percig sütjük. Még melegen meghintjük vaníliás porcukorral. Ízletes sütemény, amit teához kínálhatunk vagy babazsúrra vihetünk.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!