A piskótához: 2 ×
- 3 tojás
- 3 evőkanál liszt
- 3 evőkanál porcukor
A középső tésztához:
- 4 tojás
- 30 dkg cukor
- 30 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 1/2 csomag sütőpor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 dl tejföl
A krémhez:
- 5,5 dl tej
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 25 dkg margarin
- 20 dkg cukor
A bevonáshoz:
- 15 dkg csokoládé
- 1 evőkanál olaj
A piskóta hozzávalóiból 2 db 3 tojásos piskótát sütünk, 25 × 39 cm-es tepsiben.
A középső tésztához a margarint a cukrokkal kikeverjük, majd a tojásokat egyenként hozzákeverjük. Végül hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és a tejfölt is.
Három részre osztjuk:
- 1 sárga
- 1 barna (+ kakaópor)
- 1 rózsaszín (+ 1 csomag puncs pudingpor)
Ha kikevertük a színeket, akkor ugyanakkora méretű tepsiben, mint amiben a piskóta sült, összeállítjuk. Keresztben, csíkokban, felváltva tesszük a színeket a tepsibe, így lesz szép tarka. 180°C-on sütjük. Tűpróba!
A krémhez a tejet a cukorral és a vaníliás pudingporral csomómentesre kikeverjük, felfőzzük, majd kihűtjük és kihabosított margarinnal összekeverjük.
Összeállítás:
- piskóta
- krém
- papagáj
- krém
- piskóta
A csokoládét az olajjal mikróban felolvasztjuk, és a süteményt bevonjuk vele. Lehűtjük és 1 óra múlva szeletelhető.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!