Kakaós tésztához:
- 6 db tojássárgája
- 3 dl tejföl
- 15 dkg cukor
- 25 dkg finomliszt
- 1 csomag sütőpor
- 2 púpozott evőkanál cukrozatlan kakaópor
Kókuszos tésztához:
- 15 dkg cukor
- 6 db tojásfehérje
- 20 dkg kókuszreszelék
Krémhez:
- 6 db tojássárgája
- 6 csapott ek porcukor
- 3 púpozott evőkanál finomliszt
- 5 dl tej
- 1 csomag vaníliás cukor
- 25 dkg vaj
Tetejére:
- 10 dkg étcsokoládé
- 1 dl tej
- 1 evőkanál vaj
A kakaós tésztához a sárgáját felhabosítjuk a tejföllel, a cukorral, majd belekeverjük a sütőporral elkevert lisztet és a kakaóport.
A kókuszos tésztához a tojásfehérjét keményre felverjük a cukorral, majd belekeverjük a kókuszreszeléket.Kettévesszük a kakaós masszát. Az egyik felét tepsibe simítjuk, ami 38 x 25 cm-es méretű, majd arányos távolságban egy kanállal kókuszos tésztapöttyöket teszünk rá. A tetejét befedjük a maradék kakaós masszával úgy, hogy minden hézagot betöltse, majd előmelegített sütőbe toljuk, és 180 °C-on tűpróbáig sütjük.
A krémhez a tojássárgáját a porcukorral, a liszttel, a tejjel, a vaníliás cukorral csomómentesre keverjük, sűrűre főzzük, majd kihűtjük. Ezután belekeverjük a vajat.Amikor a tészta megsült, keresztben kettévágjuk, és megkenjük a krém kétharmadával. Ráillesztjük a tészta másik felét, majd rásimítjuk a maradék krémet is.
A tetejére a csokit a tejjel gőz fölött felolvasztjuk simára, és a végén beletesszük a vajat, kicsit hagyjuk hűlni, majd a kész sütire simítjuk.Én még feldobtam a már majdnem megdermedt csokimázat egy kis reszelt fehér csokoládéval, de ez elhagyható.
Mészáros Erika receptje.