Kakaós tészta:
- 6 tojás
- 2 kis pohár tejföl
- 2 kis tejfölös pohár cukor
- 2 kis tejfölös pohár liszt
- 1 sütőpor
- 3-4 evőkanál kakaópor
Kókuszos tészta:
- 6 tojásfehérje
- 15 dkg kristálycukor
- 20 dkg kókusz
Krém:
- 6 tojássárgája
- 6 evőkanál cukor
- 7 evőkanál liszt
- 3 dl tej
- 1 csomag vaníliás cukor
- 25 dkg margarin
A kakaóstésztához a hozzávalókat összekeverjük és a tészta felét, sütőpapírral bélelt, 23 x 33 cm-es tepsibe öntjük. A kókuszos tésztához a tojások fehérjét felverjük, hozzáadjuk a kristálycukrot, és keményre verjük. Hozzáadjuk a kókuszt és fakanállal óvatosan összekeverjük. Pöttyökbe a tepsiben lévő barna tésztára tesszük, majd a barna tészta másik felével szépen befedjük. Megsütjük 180 °C-os sütőben. Közben figyeljünk rá, mert minden sütő más. Ha érezzünk az illatát, vegyük vissza kicsit a hőfokot. Ha megsült borítsuk tálcára, húzzuk le róla a sütőpapírt, majd fordítsuk vissza egy másik tálcára és hagyjuk kihűlni. A krémhez a tojásokat a cukorral és a liszttel, valamint a tejjel elkeverjük és sűrű krémet főzünk. Kihűtjük. Hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a kis kockákra vágott margarinnal habosra keverjük. Egyenletesen rákenjük a tésztalapra, elsímitjuk és csokimázzal bevonjuk. Olvasztott fehércsoki került a tetejére.
Julianna Péczyné Szalay recepjte.
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!