A piskótához:
- 6 tojássárgája
- 20 dkg vaj
- 20 dkg cukor
- 25 dkg liszt
- 1/2 csomag sütőpor
- 5-6 evőkanál tej
A krémes réteghez:
- baracklekvár
- 20 dkg dió és erdei mogyoró vegyesen
- 3 evőkanál cukor
- kevés tej
Tetejére:
- 6 tojásfehérje
- 20 dkg cukor
- reszelt csokoládé
A piskótához összekeverjük a tojássárgájákat a cukorral, a vajjal, hozzáadjuk a sütőporos lisztet, végül a tejet. Nem lesz folyékony massza, belenyomkodjuk egy sütőpapírral bélelt tepsibe és betesszük sülni. A diót és a mogyorót picit megpirítjuk, ledaráljuk. Kevés tejbe feloldunk 3 evőkanál cukrot és összekeverjük a darált dióval és mogyoróval. Mikor már majdnem készen van, kb. háromnegyedire, kivesszük, megkenjük baracklekvárral, rákenjük a diós keveréket, végül pedig a cukorral felvert kemény tojásfehérjehabot. Visszatesszük a sütőbe, amíg teljesen megsül. Tetejére szórhatunk reszelt csokoládét vagy egyébb diszítő cukorkát
Pappné Vajvoda Zita receptje.
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!