A kókuszos részhez:
- 5 dl tej
- 5 evőkanál cukor
- 3 evőkanál liszt
- 1 csomag vaníliás cukor
- 20 dkg kókuszreszelék
- 2 teáskanál étkezési zselatin
A kakaós részhez:
- 40 dkg keksz
- 1,7 dl víz
- 15 dkg porcukor
- 3 evőkanál kakaópor
- 20 dkg margarin vagy vaj
- 1 evőkanál rum
Először a kókuszos részt készítjük el. A tejet felforraljuk a cukorral. Kevés tejet elvéve a lisztet csomómentesre keverjük, majd hozzáöntjük a forró tejhez. A tűzről levéve belekeverjük a vaníliás cukrot, tovább hűtve, kevés tejet elvéve a zselatint feloldjuk, és ezt is a tejhez öntjük. Végül beleforgatjuk a kókuszreszeléket is.
Egy őzgerincformát folpackkal kibélelünk, és belenyomkodjuk a kókuszos masszát úgy, hogy az oldalára is kerüljön. A tetejére hagyjunk.
Elkészítjük a kakaós tésztát. A keksz felét apróra tördeljük, a másik felét ledaráljuk. A vizet, porcukrot, kakaót és a vajat tegyük egy edénybe, és 5 percig főzzük. A végén öntsük hozzá a rumot, majd jól keverjük el a keksszel. Pakoljuk a fehér masszára a barna részt, végül a tetejét a fehér, megmaradt kókuszos krémmel zárjuk. Jól nyomkodjuk bele. Tegyük hűtőbe, amíg kissé megdermed.
Mikor úgy látjuk, hogy eléggé meg van keményedve, egy tálcát a tetejére téve, hirtelen mozdulattal ráfordítjuk. Aztán a bordáknál szeleteljük, és várjuk a dicsérő szavakat… 😉 Jó étvágyat!
Iluska receptje.