- 25 dkg margarin
- 25 dkg porcukor
- 4 dkg kakaó
- 1 csomag főzős csokoládés pudingpor
- 15 dkg darált dió
- 2 tojás
- 1 csomag babapiskóta
Egy kisebb lábasban forrni teszünk vizet (kb. 2/3-ig). A piskóta kivételével a többi anyagot egy lábasba tesszük, és kevergetve a víz fölött 20 percig gőzöljük. Egy őzgerincformát celofánnal kibélelünk (szétvágott erősebb nejlonzacskó is megteszi), úgy, hogy a forma szélein jócskán hagyunk ráhajtást. Vékonyan kizsírozzuk, majd a massza 1/3 részét beleterítjük. Erre hosszában rakunk 1 sor babapiskótát, lapos oldalukkal felfelé (kb. 5-6 fér el). Erre a forró massza 1/3-a, rá 1 sor babapiskóta, végül bekenjük a massza maradékával. Ráhajtjuk kétoldalt a celofán széleit, és ha kihűlt, egy éjszakára hűtőbe tesszük. Reggel a nejlont széthajtogatva deszkára borítjuk a sütit, és a celofán eltávolítása után szeletelhető.
Majorcsik Melinda receptje.
Szabókiné Jung Andrea: „Elkészítettem, és nagyon finom! Margarin helyett vajat használtam, és annyit változtattam rajta, hogy kevertem egy kis rumot is a csokis masszához. Legközelebb beáztatom a babapiskótákat egy kevés rumos tejbe mielőtt lerétegezem, szerintem jó ízt adna neki, és picit talán jobban meg is puhulnának a piskóták. De így is nagyon finom volt, mindenkinek ízlett, köszönjük szépen a receptet!”