Tészta:
- 60 dkg liszt
- 8 dkg kakaó
- 20 dkg porcukor
- 20 dkg margarin
- 3 tojás
- 2 teáskanál szódabikarbóna
- 1 dl tej
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 evőkanál rum
- 2 db őszibarack vagy nektarin
- 20 dkg liszt
- 15 dkg vaj vagy margarin
- 12 dkg + 2 evőkanál cukor
- vaj és liszt a formához
A barackot megmossuk, félbevágjuk, kimagozzuk, vékony szeletekre vágjuk. Kivajazunk, kilisztezünk egy 24 cm átmérőjű tortaformát. A sütőt 180°C-ra előmelegítjük. A lisztet egy mély tálba szitáljuk, gyorsan és alaposan összegyúrjuk a vajjal/margarinnal és 12 dkg cukorral. A tésztát tenyerünkkel szétlapítjuk a sütőformában úgy, hogy a szélére is jusson. A barackokat ízlésesen sorba rakjuk a tésztán, megszórjuk a 2 evőkanál cukorral. 30 percig sütjük, kihűtve tálaljuk.