Tészta:
- 2 x 4 db tojás
- 2 x 80 g kristálycukor
- 2 x 100 g liszt
- 2 x 1 csipet só
Őszibarack krém:
- 1 doboz /850 g/ őszibarack befőtt
- 1 evőkanál porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 3,5 dl habtejszín
- 15 g étkezési zselatin
Málna krém:
- 600 g fagyasztott málna
- 3 evőkanál porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 3,5 dl habtejszín
- 15 g étkezési zselatin
Tetejére:
- keksz
- 3 dl habtejszín
A tészta hozzávalóiból készítünk kettő darab 4 tojásos piskótát, egy 25 x 35 cm-es tepsiben. A málnát felengedjük, az őszibarackot lecsöpögtetjük (levét félretesszük). A zselatint külön-külön 0,5 dl hideg vízbe áztatjuk. A felengedett málnát a kétféle cukorral pürésítjük és átpasszírozzuk. Az őszibarack befőttet szintén pürésítjük a kétféle cukorral. Az egyik adag zselatint meglangyosítjuk, és a málnapüréhez keverjük. A tejszínt felverjük és a málnapürével simává kavarjuk. A másik meglangyosított zselatint a barackpürével keverjük el, amit aztán a felvert tejszínnel kavarunk simává. Az egyik piskótalapot tálcára tesszük /egy keretet teszünk köré/, megkenjük barackkrémmel, befedjük a másik piskótalappal, rásimítjuk a málnakrémet. A félretett baracklével megkenjük a keksz alját és rásorakoztatjuk a málnakrémre. 3 dl tejszínt felverünk és a tetejére simítjuk.
Gál Hedvig receptje.
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!