- megsütött kráter szelet
- vanília krém
- 500 ml Meggle habtejszín (természetesen ez opcionális)
- 1 -2 doboz felezett őszibarack
- kevés barack lekvár
KRÁTER SZELET
Tészta:
- 25 dkg. liszt
- 20 dkg cukor
- 5 tojás
- 3 dl tej
- 1, 5 dl étolaj
- 2 evőkanál holland kakaópor (csapott)
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag sütőpor
- csipet só
Krém:
- pudingpor
- 5 dl tej
- 3 evőkanál cukor
- 1 csomag vanília ízű pudingpor
- 2 csomag vaníliás cukor
Főzd meg a pudingot az elkészítési mód szerint és a fentebb leírt hozzávalókkal turbózd fel a vaníliás cukorral. Hagyd kihűlni. A tésztához válaszd ketté a tojásokat. A sárgáját,a cukrot és a vaníliás cukrot keverd fehéredésig. Fokozatosan add hozzá a tejet, az étolajat,a sütőporos lisztet és a kakaóport. Jól dolgozd össze a géppel. Verd fel keményre a t.fehérjét és forgasd hozzá a kakaós masszához. Öntsd a tésztát sütőpapírral kibélelt tepsibe (közepes méretű). Oszd el a tetején kanállal a pudingot kis távolságokra egymástól és óvatosan, kicsit nyomd bele a tésztába 170 °C-ra előmelegített sütő kb .35-40 perc.
FŐZÖTT VANILIA KRÉM
- 1 l tej
- 10 tojás sárgája
- 10 evőkanál liszt
- 20 dkg cukor
- 3-4 vaníliás cukor
- 20 dkg vaj
A krémet előző nap is el lehet készíteni, de akkor a vajat még ne tegyük bele. A tejet feltesszük forrni, de előtte 1-2 dl-t félre teszünk belőle. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjére ebben az esetben nem lesz szükségünk.(betettem a fagyasztóba) A tojás sárgákat fehéredésig keverjük a cukrokkal, hozzáadjuk a lisztet, apránként a félretett tejet és robotgéppel csomómentesre keverjük.
A felforrt tejet félrehúzzuk a tűzről és 1-2 merőkanállal teszünk belőle a tojásos masszához, gyorsan kikeverjük (hőkiegyenlítés) és hozzáöntjük, folyamatos keverés közben a tejhez. Visszatesszük a tűzre, sűrűre főzzük és kihűtjük.Amikor kihűlt, átkeverjük a robotgéppel és hozzáadjuk a puha vajat és azzal is összedolgozzuk.
ELKÉSZÍTÉS:
Felszeleteljük a barackot és félretesszük. A kihűlt tésztát vékonyan lekenjük lekvárral és rásoroljuk a barack szeleteket. Jöhet rá a vanília krém fele, rá egy újabb sor barack, majd a krém másik fele. Felverjük a tejszínhabot és a krém tetejére simítjuk.Tetszőlegesen díszítjük, felvágásig néhány órát hűtjük.
Ötlet: a krémet és a habot habzsák csillag csövével egyenletesebben,könnyebben lehet felvinni .A süti „felépítése” így egyszerűbb.
Bárdi Zsuzsanna receptje.
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!