Tészta:
- 3 × 3 tojásból 3 piskótalapot készítünk
Krém:
- 1 doboz barackbefőtt
- 10 dkg mazsola
- 2 citrom reszelt héja
- 1/2 rum aroma
- 5 tojássárgája
- 1 csomag zselatin
- 6 evőkanál porcukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 2 dl tej
- 3 dl habtejszín
Díszítés:
- tejszínhab
A tésztához 3 tojásfehérjét habosra keverünk 3 evőkanál kristálycukorral, közben egyenként belekeverjük a 3 tojássárgáját is. 3 evőkanál lisztet összekeverünk fél csomag sütőporral, majd hozzávegyítjük a felvert habhoz. Tortasütőben megsütjük.
1 doboz barackbefőttet kockára vágunk, illetve 10 dkg mazsolát, 2 citrom reszelt héját, fél rum aromában beáztatunk.
A krémhez 5 tojássárgáját, 1 csomag zselatint, 6 evőkanál porcukrot és 2 csomag vaníliás cukrot 2 dl tejben felfőzünk. Kihűtjük. 3 dl tejszínt jó kemény habbá verünk, majd a felfőzött krémhez keverjük. Hozzáadjuk a darabolt a barackbefőttet, illetve a citromhéjjal összekevert mazsolát is. Megtöltjük a lapokat. A tortánkat tejszínhabbal díszítjük.
Molnár Andrea receptje.