Tészta:
- 1 kész piskótatorta 8 tojásból
Krém:
- 2 tojás
- 15 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 csomag vaníliaízű pudingpor
- 6 dl tej
- 1/2 csomag zselatinfix
- 5 dkg mazsola
- 1 doboz barackkonzerv
- 3 dl habtejszín (Meggle vagy Hulala)
- 3 cl rum
A pudingot a tejjel és a cukorral elkészítjük leírás szerint a tojások sárgájával együtt. A fehérjét felverjük habnak és a meleg krémhez adjuk, majd ha kihűlt, belekeverjük a tejszínhabot és a rumot. A piskótát három lapra vágjuk. Az alsót meghintjük mazsolával, kenünk rá a krémből, rakunk rá a felkockázott barackból, majd még egy kis krém és befedjük a második piskótával. Megismételjük az előzőket, majd ízlés szerint díszítjük. Én fondanttal vontam be a tetejét.
Szalai Antalné receptje.