- 10 tojás
- 10 evőkanál liszt
- 10 evőkanál cukor
- 1 csomag sütőpor
- 1 teáskanál szódabikarbóna
Krém:
- 1 liter tej
- 3 tojássárgája
- 6 csomag vaníliás cukor
- 25 dkg kristálycukor
- 10 evőkanál liszt
- 2 csomag habtejszín
- 10 dkg mazsola
- 1 db rumaroma
- 2 evőkanál cukor
- 2 dl víz
Előző este felforralunk 2 dl vizet, 2 evőkanál cukrot, beleöntjük a rumaromát és a mazsolát. Másnapig félretesszük. A tej 2/3-át feltesszük forrni, ezalatt a maradék tejet, a lisztet és a tojások sárgáját csomómentesen kikavarjuk. A tejbe beletesszük a vaníliás cukrot és a kristálycukrot, majd hozzáadjuk a lisztes keveréket. Ha elkészül, hagyjuk kihűlni. A piskóta hozzávalóit a szokásos módon készítjük el, és sütőpapírral bélelt kapcsos, 26 cm-es tortaformába öntjük. Teljesen takarékon 1 órán keresztül sütjük (tűpróba). A megsült tésztát hagyjuk kihűlni, majd 3 lapra vágjuk. A hideg főzött krémbe óvatosan belekeverjük a kemény habbá felvert tejszínt (egy keveset félreteszünk a tejszínhabból a díszítéshez), és a lecsöpögtetett mazsolát. Rétegesen töltjük a lapokat, a tetejét is megkenjük, majd díszítjük. Néhány órára hűtőbe tesszük.
Apróra vágott kandírozott gyümölcsöt is rakhatunk bele.
Fodor Anasztázia receptje.
Kép forrása: Sülőkházamagazin