Tészta:
- 10 dkg margarin
- 5 dkg porcukor
- 3 tojássárga
- 50 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 2 dl tejföl
- 1/2 citrom reszelt héja
- 2 evőkanál kakaópor
Máktöltelék:
- 20 dkg mák
- 1 dl tej
- 10 dkg porcukor
- 1 db alma
- fahéj
- citromhéj
Kókuszkrém:
- 3 tojásfehérje
- 10 dkg porcukor
- 10 dkg kókusz
- 10 dkg margarin
Vaníliás krém:
- 1/2 l tej
- 2 csomag vanília ízű pudingpor
- 20 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, majd három felé vesszük. Az egyikbe két evőkanál kakaót keverünk. A mákos töltelékhez a mákot leforrázzuk a tejjel, hozzáadjuk a porcukrot, az almát reszelve és egy kis citromhéjat, valamint egy késhegynyi fahéjat. Az első lapot kinyújtjuk és egy 22 x 30 centiméternyire, és rákenjük a máktölteléket, majd befedjük a második lappal. Erre megy a kókuszkrém, amit a következőképpen készítünk el. A tojásfehérjét habbá verjük, hozzáadjuk a porcukrot, a kókuszt, a margarint. Erre a krémre megy a harmadik lap. Megszurkáljuk villával, és 170 °C-on, körülbelül 40 perc alatt megsütjük. A vanília krémet közben elkészítjük. A pudingot megfőzzük a szokásos eljárással, külön kikeverjük a margarint a porcukorral és ezt a kihűlt pudinghoz adjuk. A sütemény tetejére kenjük a vaníliás krémet, mákkal és dióval díszíthetjük.
Farkas Erika receptje.