Nagyon egyszerű sütit hozok, a kezdő konyhatündérek biztosan sikert aratnak vele, ha elkészítik. A kamrában szinte minden hozzávaló megtalálható. Finom, színes és egyszerű ! – próbáljátok ki.
Sárga piskóta:
- 2 tojás
- 5 dkg cukor
- 7 dkg liszt
- 4 g sütőpor
- 5 dkg olvasztott vaj
Kakaós piskóta:
- 2 tojás
- 5 dkg cukor
- 5 dkg liszt
- 2 dkg kakaópor
- 5 dkg olvasztott vaj
Rózsaszín piskóta:
- 2 tojás
- 5 dkg cukor
- 7 dkg liszt
- 5 dkg olvasztott vaj
- kb. 1 teáskanál piros ételfesték
Csokimáz:
- 3 dkg vaj
- 2 evőkanál kakaópor
- 10 dkg porcukor
- 2-3 evőkanál forró víz
Továbbá:
- baracklekvár
A sütőt 180 °C – ra előmelegítjük. A tojást fehéredésig habosítjuk a cukorral, majd hozzáforgatjuk az átszitált sütőporos lisztet és az olvasztott vajat. A masszát egy kb 22 x 22 cm – es sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk és kb 15 perc alatt megsütjük.
A többi piskótát is ugyanígy készítjük és sütjük.
Ha a piskótalapok kihűltek, megkenjük a kakaósat kb 4 ek lekvárral, ráhelyezzük a rózsaszín piskótalapot, ezt is megkenjük lekvárral végül ráhelyezzük a sárga piskótát. Kissé lenyomkodjuk és egy éjszakára lesúlyozzuk. ( a sütemény tetejére sütőpapírt terítünk, ráhelyezünk egy tálcát, erre pedig pl 1 kg cukrot, vagy lisztet )
A tetejére elkészítjük a kakaós mázat, egy kisebb lábasba felolvasztjuk a vajat, majd hozzákeverjük a porcukrot, a kakaóport és annyi forró vizet, hogy jól kenhető masszát kapjunk, majd rásimítjuk a sütemény tetejére.
Baloghné Kele Judit receptje.
Látogassátok meg Juditka konyháját, ahol sok-sok csodás recepteket találtok!
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!