Tészta:
- 2 db készen vásárolt mézeslap
Fehércsoki krém:
- 6 dl tej
- 2 csomag vanília ízű pudingpor
- 4 evőkanál cukor
- 200 g fehér csokoládé
- 200 g vaj/margarin
Étcsoki krém:
- 6 dl tej
- 2 csomag csokoládé ízű pudingpor
- 6 evőkanál cukor
- 2 evőkanál kakaópor
- 200 g étcsokoládé
- 200 g vaj/margarin
Csokoládéval töltött keksz, darabszám függ a keksz és a mézes lap méretétől. Az étcsokis krémhez a tejet a pudingporral, a kakaóval és a cukorral sűrűre főzzük. Tűzről levéve beletördeljük az étcsokit, és addig keverjük, míg el nem olvad. Folpackkal lefedjük és hűlni hagyjuk. 200 g vajat/margarint felhabosítunk és a már kihűlt csokipudinggal krémesre kavarjuk. A fehércsokis krémhez ugyanígy elkészítjük a vanília ízű pudingot, amiben a fehércsokit olvasztjuk fel. Ha teljesen kihűlt, ehhez is hozzáadjuk a felhabosított vajat/margarint. Amennyiben a sütemény tetejét szeretnénk krémmel bevonni, úgy a krémből, krémekből vegyünk ki 4-5 evőkanállal. Egy tálcán elhelyezzük az egyik mézeslapot, megkenjük az étcsokis krémmel, amire szépen felsorakoztatjuk a csokikrémes kekszeket.
A kekszek tetejére finoman rásimítjuk a fehércsokis krémet és befedjük a második mézeslappal. Tetejére a félretett csokikrémet simítjuk és csokit reszelünk rá. Nálam a mézeslap mérete 25×35 cm volt.
Gál Hedvig receptje.