Tészta:
- 6 tojás sárgája
- 15 dkg margarin
- 20 dkg cukor
- 5 dkg kakaópor
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 2 dl tej
- 25 dkg liszt
Hab:
- 6 tojás fehérje
- 30 dkg cukor
Máz:
- 3 dkg kakaópor
- 4 dkg cukor
- 5 evőkanál víz
- 5 dkg vaj
Tészta kenéséhez:
- 20 dkg baracklekvár
A margarint habosra keverjük a cukorral. Egyenként beledolgozzuk a tojássárgákat, majd felváltva, adagonként a tejet és a szódabikarbónával és kakaóval elkevert lisztet.cZsírozott, lisztezett 22 x 28 cm-es tepsibe simítjuk és 190 °C-on, 20-25 percig sütjük.cMég melegen megkenjük a baracklekvárral.
A tojásfehérjéket vízgőz fölött felverjük, majd a cukorral tovább habosítjuk (kb. 5 perc) és a tésztára kenjük.cA mázhoz a cukrot, kakaót, vizet összefőzzük, végül a vajat is belekeverjük. Kicsit hűlni hagyjuk, majd a habra csorgatjuk és elsimítjuk.
Pethes Judit receptje.