- 30 dkg liszt
- 14 dkg vaj
- 2 tojás
- 20 dkg mandula
- 2,5 dkg élesztő
- 2 dl tej
- fél citrom héja
- 1 darab fahéj
- 3 cl rum
- 1 csomag vaníliás cukor
- 14 dkg cukor
- 15 dkg csokoládé
A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, a tojással, majd a langyos cukros tejben felfuttatott élesztőt hozzáöntve tésztát készítünk. Jól kidolgozzuk és pihentetjük. Közben a darált mandulát 2 dl vaníliás, citromhéjjal, rummal, fahéjjal ízesített tejben megfőzzük. Ha kihűlt, rákenjük a kinyújtott tésztára, feltekerjük, egy ideig letakarva kelesztjük, majd vajjal meglocsoljuk és megsütjük. A kihűlt tésztára ráöntünk 3 kanál vízből, 14 dkg cukorból és 15 dkg csokoládéból készített forró mártást.