Tészta:
- 4 tojás sárgája
- 20 dkg cukor
- 20 dkg margarin
- 20 dkg liszt
- 2 dl tej
- 3 dkg kakaópor
- 1 csomag sütőpor
Hab:
- 6 tojásfehérje
- 24 dkg porcukor
Tetejére:
- olvasztott csokoládé
A tojások sárgáját a puha margarinnal és a porcukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a kakaót, a sütőport és a tejet, végül az átszitált lisztet. A masszát kizsírozott, kilisztezett tepsibe öntjük, és 180 °C-ra előmelegített sütőbe körülbelül 25 percig sütjük. Miután a tészta kihűlt, a tojások fehéréjét a porcukorral gőz fölött kemény habbá verjük, és a piskótára símítjuk. A tetejét olvasztott csokoládéval csurgatjuk.
Perkeczné Győr Éva receptje.
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!