A tésztához:
- 4 egész tojás
- 20 dkg margarin
- 10 dkg porcukor
- 10 dkg kristálycukor
- 15 dkg liszt
- kakaópor
- késhegynyi sütőpor
A habhoz:
- 20 dkg porcukor
- 4 tojásfehérje
A mázhoz
- tortabevonó csokoládé
- 4 evőkanál étolaj
A puha margarint habosra keverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját. A fehérjét a kristálycukorral habbá verjük, majd a maradék, átszitált tésztaalapanyaggal összekeverjük. Előmelegített sütőben megsütjük. Eközben a hab hozzávalóit gőz felett felverjük, és a langyosra hűlt tésztára kenjük. Miután megdermedt, bevonjuk csokoládémázzal. Kihűlve tálaljuk.
Molnár Andrea receptje.