A tésztához:
- 12 dkg méz
- 10 dkg margarin
- 0,5 dl tej
- 16 dkg kristálycukor
- fél citrom leve
- 2 tojás
- 60 dkg liszt
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 kávéskanál fahéj
A krémhez:
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 3 dl tej
- 20 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 0,5 dl citromlé
- 0,5 dl rum
- 1 nagyobb narancs reszelt héja
Tetejére:
- 20 dkg csokoládé
- 15 dkg baracklekvár
A tésztához a mézet a vajjal és a tejjel felforrósítjuk, majd gyors mozdulatokkal beledolgozzuk a cukorral és citromlével elhabart tojásokat. Hozzáadjuk a szódabikarbónával, vaníliás cukorral, fahéjjal és egy csipet sóval elkevert lisztet, fakanállal összedolgozzuk (egyenlőre ragacsos lesz, de nem baj!) és a keverőtálban hagyva fél órára a hűtőbe tesszük. A sütőt 180°C-ra előmelegítjük, majd a tésztát 4 részre osztjuk és gáztepsi hátulján 4 lapot sütünk belőle. A krémhez a pudingport és a tejet sűrű péppé főzzük, majd gyakran megkeverve kihűtjük. A margarint habosra keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral. A pudinghoz adjuk a citromlét, a rumot és a reszelt narancshéjat, majd kanalanként a vajas krémet. Az első lapot tepsibe fektetjük, megkenjük a krém felével, ráhelyezzük a második lapot, megkenjük a lekvár felével, aztán a harmadik lap, maradék krém, végül a negyedik lap, amelyet vékonyan megkenünk lekvárral, és 20 percig szikkadni hagyjuk. Legvégül bevonjuk olvasztott csokoládéval a tetejét.
Szepesi Ági receptje.