Tészta:
- 3 tojásos kakaós piskóta tészta (18 cm átmérőjű, zsúr torta)
Krèm:
- 250 g vaj
- 50 g porcukor
- 200 g fehér csoki
- 2 evőkanál narancslé
- 1 citrom reszelt héja
- 1 narancs feldarabolva
Ganache krém:
- 600 ml habtejszín
- 600 g ètcsoki
A csokit pára felett felolvasztottam. Hagytam kihűlni. A vajat a porcukorral robotgép segítségével kihabosítottam. Ezután bele tettem a citrom reszelt héját, az olvasztott csokit és a narancs levét.
Ezzel a krémmel megtöltjük a tortát, én miután megkentem egy lapot,a krémbe narancs darabokat nyomtam. Mivel elég lágy krèmet kapunk betöltés után tegyük a tortát a hűtőbe. Ès majd utána díszítsük (èn most ezt nem így tettem, mert volt még egy tortám mára, de azért sikerült bevonnom ganache krémmel, de egyszerűbb lett volna, ha már az a torta meglett volna dermedve.
A tejszínt felmelegítettem, majd ráöntöttem a kockára tört csokira. Homogèn állagúra kevertem, és fèlre tettem hűlni. Mivel ekkorra mennyiségnek idő kell még kihűl, én ezt a krémet még délelőtt elkészített
Most először használtam burkolásra ganache krémet. Már régóta szerettem volna kipróbálni, és úgy gondoltam ehhez a tortához tök jól passzolna.
Kolozsi Révay Éva receptjeit az Instagram oldalon keressétek, ahol csodaszép sütemények és nagyszerű receptek várnak benneteket!
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!