- 15 dkg vaj
- 12 dkg cukor
- 1 kiskanál vaníliakivonat
- 1 narancs reszelt héja + félnek a leve
- 1 tojás + 1 tojássárgája
- 30 dkg liszt
- csipetnyi só
- narancslekvár a ragasztáshoz
A vajat keverjük habosra a cukorral és a tojással, majd reszeljük hozzá a narancs héját és adjuk hozzá a vaníliát is. A masszát forgassuk össze a liszttel és facsarjuk bele a narancs levét. ( ha sűrű lenne adjunk még hozzá narancslevet ) Kanalazzuk csillagcsöves habzsákba és nyomjunk diónyi halmokat egy sütőpapírral kibélelt tepsibe. Előmelegített 190 °C – on süssük halványra. Még melegen ragasszunk egyet – egyet narancslekvárral össze és szórjuk meg porcukorral.
Baloghné Kele Judit receptje.
Látogassátok meg Juditka konyháját, ahol sok-sok csodás recepteket találtok!
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!