A tésztához sütünk 3 × 2 tojásos piskótalapot. Az egyik kakaós-diós, a másik kettő sima.
- 2 tojás
- 5 dkg cukor
- 6 dkg liszt
- fél csomag sütőpor
- 2 evőkanál víz
- 2 evőkanál étolaj
- + 1 evőkanál kakaópor és 3 evőkanál darált dió
A krémhez:
- 6 dl tej
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 1 narancs leve
- 2-3 evőkanál cukor
- 2 dl habtejszín
A tetejére:
- 5 dkg étcsokoládé
- 3 dkg margarin
- 1-2 evőkanál olaj
A díszítéshez:
- 1 tojásfehérje
- 1 narancs leve
- 10 dkg cukor
A tojásokat szétválasztom. A fehérjét 1 kanál cukorral kemény habbá verem, a sárgáját a maradék cukorral, a vízzel és az olajjal kihabosítom. A tojásfehérjét és sárgáját óvatosan összekeverem, és hozzáadom a sütőporos lisztet. Kis méretű tepsit sütőpapírral kibélelek, és azon sütöm a lapokat, 160-170°C-ra előmelegített sütőben. A másik lappal is ugyanez az eljárás, a diót és a kakaóport a liszttel együtt teszem bele.
Amikor kihűltek a lapok, megtöltöm. A krémhez a pudingot a szokásos eljárással felfőzöm úgy, hogy a narancs levét is belefőzöm. Kicsit kihűtöm, a tejszínt habbá verem, majd a langyos pudinggal összekeverem. Ezzel töltöm meg a lapokat. Kicsit kifolyik a krém a szélére, de amikor megdermed, vékonyan le lehet vágni. 1-2 órát hidegre teszem.
A csokoládét gőz felett az olajjal és a vajjal felolvasztom. Amikor a tésztában a krém megdermedt, akkor leöntöm olvasztott csokoládéval a tetejét, és visszateszem hidegre. A tojásfehérjét gőz felett a cukorral és a narancs levével kemény habbá felverem, majd és a megfagyott csokoládét díszítem vele.
Domján Mária receptje.