Tésztához:
- 5 tojás
- 20 dkg vaj
- 20 dkg kristálycukor /gyümölcscukor/
- 1csomag vaníliás cukor
- 30 dkg liszt
- 1 dl tej
- 2 evőkanál kakaópor
- 1 csipet só
- 1 csomag sütőpor
Krémhez:
- 6 dl tej /2,8%-os/
- 6 evőkanál liszt /púpozva/
- 3 tojássárgája
- 3 csomag vaníliás cukor
- 20 dkg vaj
- 2 dl hulala habtejszín /felverve/
- 10-15 dkg porcukor/gyümölcscukor/
- körülbelül 30 dkg friss eper
Tetejére:
- 3 dl hulala /felverve/
Az 5 tojássárgáját, a vajjal, cukorral habosra keverjük, majd lassanként hozzáadjuk a tejet, a lisztben elkevert sütőport, végül a keményre felvert tojásfehérjét. A tészta felét egy 30 x 20 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk és 180 °C-ra előmelegített sütőben körülbelül 8-10 perc alatt megsütjük. A tészta másik feléhez hozzáadjuk a kakaóport és ezt is kisütjük. Mindkét tésztát kihűtjük. A lisztet és a tojássárgáját körülbelül 3 dl tejjel simára keverünk, a többi tejet felforraljuk és sűrű krémet főzünk. Hagyjuk teljesen kihűlni. A vajat a 2 fajta cukorral habosra keverjük, majd a két krémet összedolgozzuk A 0.5 l hulalát kemény habbá verjük és körülbelül 2 dl habot kiveszünk belőle és óvatosan a krémhez adjuk. A sárga tésztát visszahelyezzük a tepsibe és egyenletesen rákenjük a krémet, majd a megmosott epret elfelezve szép sorba enyhén a krémbe nyomkodjuk és ráhelyezzük a barna tésztát. Végül a felvert tejszínt rásimítjuk a kész sütemény tetejére. Tálalásig a hűtőbe helyezzük.
Mészáros Erika receptje.