- 50 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 15 dkg zsír
- 25 dkg cukor
- 2 tojás
- 1 citrom
- kevés tej
- 1-2 dkg kakaópor
- 25 dkg darált dió
- 20 dkg cukor
- sárgabaracklekvár
- 20 dkg csokoládé a tetejére
A tésztához 50 dkg lisztet, 1 csomag sütőport, 15 dkg zsírral összedörzsölünk. Hozzáadunk 25 dkg cukrot, 2 tojást, 1 citrom reszelt héját és annyi tejet, hogy könnyen dolgozható tészta legyen. Jól kinyújtjuk. A tészta egyik felét kinyújtva a tepsibe tesszük. Megtöltjük lekvárral összekevert cukros dióval (ugyanaz, mint a zserbóé) – kb. 25 dkg darált diót összekeverünk cukorral és lekvárral. A tészta másik felébe 1-2 dkg kakaóport teszünk, ha kemény lesz tőle, egy pici tejet lehet beletenni. Ezt is elnyújtjuk, ráhelyezzük a töltelékre és megsütjük. Ha kihűlt, olvasztott csokival leöntjük.
Szepesi Ági receptje.