A receptet köszönöm Czine Zsuzsának! Nagyon finom lett!
A méréshez használt bögre mérete 250 ml, ez az alaprecept:
- 2 bögre liszt
- 1 bögre cukor
- 1 bögre tej
- 0,5 bögre olaj
- 1 tojás
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
Csokoládés + 1 evőkanál kakaó, de lehet olvasztott csokoládé is, a tetejére csokidarabok.
Fahéjas + 1 teáskanál fahéj, 1 reszelt alma, a tetejére almadarabok.
Citromos + 1 citrom reszelt héja, és a leve is.
Puncsos + 1 csomag puncs pudingpor, rum vagy aroma, vagdalt aszalt szilva.
A lisztet a sütőporral elvegyítjük. A tojást habosra keverjük, hozzáadjuk a cukrot,a vaníliás cukrot, valamint a tejet és az olajat. Végül az egészet elkeverjük. A muffin formákat kivajazzuk, vagy muffinpapírral béleljük. A masszát a formákba öntjük, és 175-180°C-on tűpróbáig sütjük.
Farkasné Joó Ibolya receptje.