- 16 dkg vaj
- 8 dkg porcukor
- 1 citrom reszelt héja
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csipet só
- 7 tojás
- 9 dkg kristálycukor
- 19 dkg liszt
- pici sütőpor
- 6 dkg mazsola
- 1/2 dl rum
- 7 dkg tortadara
- 10 dkg baracklekvár
- sötét csokimáz
- vaj és liszt a forma kikenéséhez
A mazsolát beáztatjuk a rumba. A kuglófformát vajazzuk, lisztezzük. A vajat a szitált porcukorral, a reszelt citromhéjjal, a vaníliás cukorral és egy csipet sóval jól kikeverjük. Egymás után hozzáadjuk a tojássárgáját, majd újra habosra keverjük. A tojásfehérjét a kristálycukorral kemény habbá keverjük, majd a vajkrémhez adjuk. Hozzáadjuk a mazsolát és a tortadarát. Végül a sütőporral összeszitált lisztet adjuk hozzá. Előmelegített sütőben kb. 60 percig sütjük. A formában hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, forró baracklekvárral (a lekvárt ki lehet hagyni), csokimázzal vonjuk be.
Nagyon finom és gyorsan elkészül.
Csobán Ferencné receptje.