Piskótatészta (sima és kakaós):
- 2 × 6 tojás
- 2 × 6 evőkanál cukor
- 2 × 1 dl olaj (ettől lesz még puhább)
- 2 × 6 evőkanál liszt
- 2 × 1 csipet só
- 2 × 1 csomag sütőpor
- 2 evőkanál kakaópor a kakaóshoz
Vaníliakrém:
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 4 dl tej
- vaníliás cukor
- porcukor ízlés szerint (kb. 20 dkg)
- 25 dkg margarin
Kakaós krém:
- 1 csomag csokoládés pudingpor
- 4 dl tej
- porcukor ízlés szerint (kb. 20 dkg)
- vaníliás cukor
- 25 dkg margarin
A piskótatésztát elkészítjük, kikeverjük a tojássárgákat a cukorral habosra, beletesszük a vaníliás cukrot. A lisztbe beleverjük a sütőport, a kakaós tésztához a kakaóport, egy kis olajat, majd felverjük a tojásfehérjét egy csipet sóval. Apránként hozzáadjuk a lisztet és a tojáshabot, majd kivajazott lisztezett tortaformába öntjük, és 180°C-on tűpróbáig sütjük. Így készítjük el a sima és a kakaós tésztát is, ha kihűltek, lapokra vágjuk.
Közben felfőzzük a pudingot a tejben, majd amikor meghűlt, belekeverjük a cukorral kikevert margarint, és teljesen lehűtjük. Amikor lehűltek az alapanyagok, elkezdhetjük felépíteni a tortát.
Ezen a tortán az alsó tészta kakaós tészta kakaós krémmel, a felső torta hagyományos piskótatészta vaníliakrémmel, de variálható másként is, úgy is nagyon finom lesz. Bevonjuk marcipánnal, és lehet dekorálni. Jó sütést!
Molnár Bernadette receptje.